Είναι οι καλοί τρόποι η νέα πολυτέλεια;

Είναι οι καλοί τρόποι η νέα πολυτέλεια;


Ας υποθέσουμε πως έχετε μια εταιρία π.χ. διαφημιστική και ο γενικός διευθυντής εκτός από τις εξαιρετικές ικανότητες έχει και ένα αθυρόστομο τρόπο επικοινωνίας. Πόσο ασφαλής θα αισθανόσασταν να σταθεί στο πόδι σας σε μια πολύ σημαντική διαπραγμάτευση;
Προσωπικά δεν θα τολμούσα ούτε να σκεφτώ την πιθανότητα ότι θα στεκόταν στο πόδι μου ένας άνθρωπος με λεξιλόγιο που εμπλουτίζεται κυρίως απο διαμάντια τύπου «μ*λ*κ*ς, π**στ*ς, γ*μ*τ*» και όλα τα συναφή.
Το κάθε μέλος μιας εταιρίας, εν ώρα εργασίας λειτουργεί ως πρεσβευτής της κουλτούρας και της φιλοσοφίας του brand. Οι άνθρωποι και η συμπεριφορά τους οικοδομούν την εικόνα και την ταυτότητα των brand και αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Τι είναι οι καλοί τρόποι;

Κοσμιότητα, καθαριότητα, ευγένεια και σεβασμός. Τόσο απλά και ξεκάθαρα.Η διατήρηση καλών σχέσεων μεταξύ συναδέλφων στο χώρο εργασίας δεν χρειάζεται πτυχίο πυρηνικής φυσικής. Ακούμε τις διαφορετικές απόψεις των συναδέλφων με τον ιδιο σεβασμό είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε.
Εντάσεις υπάρχουν παντού αλλά ας θυμόμαστε ότι είναι πιο αποτελεσματικό στην επίτευξη των στόχων, η δημιουργία επικοινωνίας μεσα στις διαφωνίες. Μιλάμε, ακουμε, θέτουμε τις ενστάσεις μας, επιχειρηματολογούμε και καταλήγουμε στην χρυσή τομή.
Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η κατάχρηση του επαγγελματικού ενικού που χρησιμοποιούμε στον εργασιακό χώρο. Τα υποκοριστικά «αγοράκι μου», «κοριτσάκι μου», «μικρούλα», «μικρούλη», «αγάπη μου» «γκομενάκι» είναι αιτία σοβαρών παρεξηγήσεων εως και απόλυσης.
Οταν δε τα μικρά ονόματα έχουν αντικατασταθεί από ετικέτες που υπόγεια καλλιεργούν ένα σιωπηρό business bulling, τότε είναι στατιστικά βέβαιο πως βρισκόμαστε σε ένα τοξικό και αυτοκαταστροφικό εργασιακό περιβάλλον. Πως μπορεί να είναι παραγωγική μια ομάδα που αλληλοκατασπαράσεται ή σιγοβράζει από αγανάκτηση και θυμό;
Κρατάτε τα προσχήματα. Ο χώρος εργασίας δεν είναι προέκταση του σαλονιού μας. Το ίδιο ισχύει για όλες τις σχετικές δραστηριότητες με τον επαγγελματικό μας χώρο: Συνέδρια, σεμινάρια, εκπαιδεύσεις, ταξίδια, συναντήσεις, ενημερώσεις, εκδηλώσεις και events. Και αφορά όλους μας. Προέδρους, γενικούς διευθυντές, μάνατζερ, εκπαιδευτές, υπαλλήλους σε όλες τις βαθμίδες.
Όλοι κρινόμαστε από την συμπεριφορά μας.
Μόνο.

Areti Vassou.
Designer at IdeaDeco make ideas happen @ Art, Antiques, Digital Graphic Design, Web Design, Social Media Strategy, Interior Design, Photography  www.ideadeco.co


Comments

Popular Posts